POWER 4 SUSTAINABILITY

De wereld om ons heen verandert, we zijn ons meer dan ooit bewust van onze footprint, vervuiling en klimaatverandering. We willen het beter doen en een gezonde planeet achterlaten voor onze toekomstige generaties. Wij willen lokaal ondernemen, dichtbij, met natuurlijke materialen, om de wereld gezond te houden en waar mogelijk (weer) gezond te maken. Duurzaam, circulair en upcycling, dat is waar P4S voor staat.

 

P4S gebruikt houtachtige biogrondstoffen uit onder andere lokaal kap- en snoeihout, onderhoud- en dunningshout. Verwijdering van deze reststromen is essentieel voor goed en duurzaam bosbeheer. P4S houdt zich bij uitstek bezig met upcycling. Dat wil zeggen dat de waarde van de eindproducten hoger wordt dan de waarde van het materiaal dat als input dient. De biogrondstoffen worden geüpcycled tot een aantal hoogwaardige producten. Deze vinden hun weg naar de duurzame landbouw, de voedingsmiddelenindustrie en de groene chemie Op de locatie werkt P4S zonder inzet van fossiele brandstof.
P4S is gevestigd op de locatie van Cirwinn aan de Pontonweg in Almere. Het neemt deel aan het Grondstoffen Collectief Almere en dankt haar start mede aan de in 2017, door de Gemeente Almere uitgeschreven competitie Upcycle City. De locatie voor de installatie van P4S is het terrein van reclyclingbedrijf Cirwinn, hét recycle en upcycle centrum van Almere.